Домоправителям не встановлюватимуть єдиної ставки

П'ятниця, 10 червня 2016, 15:10
У Мінрегіоні нагадують: будинкам, де не створені ОСББ, управителя назначить місцева влада.
Домоправителям не встановлюватимуть єдиної ставки

За словами директорки департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталії Хоцянівської, вартість послуг з управління багатоквартирним будинком визначається за згодою сторін та зазначається у договорі з управителем.

Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» не передбачено механізму державного регулювання цін на послугу з управління багатоквартирним будинком. Тобто Порядок формування тарифів Кабінетом Міністрів України не визначається, тарифи органами місцевого самоврядування не встановлюються.

Також вказаним Законом передбачено, що у  разі якщо до 1 липня 2016 року  співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено ОСББ, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок.

«За таких умов ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу. Договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком строком на один рік від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначено управителя», — пояснила Наталія Хоцянівська.

comments powered by HyperComments