Перед представниками НАТО озвучили умови проведення виборів на Донбасі (відео)

П'ятниця, 17 червня 2016, 13:49
Ірина Геращенко також зауважила необ'єктивність доповіді Генерального секретаря Ради Європи про стан прав людини в Європі.
Перед представниками НАТО озвучили умови проведення виборів на Донбасі (відео)

«Вибори можуть відбутися тільки в період сталого миру, та за українським законодавством, коли там будуть ваші і наші медіа, наші органи влади», — підкреслила Перший заступник Голови Верховної Ради, Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко. Про це вона сказала під час виступу у Києві перед представниками Парламентської Асамблеї НАТО.

Вона наголосила на важливості мінських  переговорів. «Мінський процес — це дуже виснажливі перемовини, які вичавлюють тебе, як цитрину. Але якщо нашій країні це потрібно для того, щоб дати нам перепочинок, дати можливість посилити в цей час нашу армію, зупинити цей страшний конфлікт в політико-дипломатичний спосіб, то ми повинні докласти всіх зусиль для того, щоб ці перемовини в Мінську тривали», — сказала політик.

Поміж іншим, серед найважливіших факторів роботи мінських груп вона наголосила на ролі гуманітарної підгрупи. «Нам вдалося за цей час звільнити більше 80 бранців і, звільнити трьох бранців, які утримувалися в тюрмах РФ. Це Надія Савченко, Юрій Солошенко, Геннадій Афанасьєв», — зазначила вона, при цьому зауваживши, що наразі процес звільнення полонених заблокований бойовиками.

Ірина Геращенко також зауважила необ'єктивність доповіді Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про стан прав людини в Європі. «Останній звіт президента Ради Європи, пана Ягланда, який був опублікований в кінці квітня цього року — 104 сторінки. Жодного слова, цей звіт був присвячений правам людини в країнах — членах Ради Європи. Уявіть собі, ні слова про Крим і Донбас. На 104 сторінках про права людини в країнах-членах Ради Європи. Де писалася ця доповідь? Чи можна назвати її об’єктивною і чому тільки Україна сьогодні говорить про неприпустимість таких серйозних установ, замовчувати ключовий конфлікт, який відбувається на Європейському континенті?», — цитує омбудсмена прес-служба ВР.

comments powered by HyperComments