В Україні — День скорботи і пам'яті жертв війни

Середа, 22 червня 2016, 17:10
Перші особи країни поклали квіти до могили Невідомого солдата, у Харкові обмежилися хвилиною мовчання.
В Україні — День скорботи і пам'яті жертв війни

Як передає УНІАН, Президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Верховної Ради Андрій Парубій, представники уряду та народні депутати України взяли учать у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата у Києві у зв’язку з Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Учасники церемонії пройшли жалобною ходою від площі Слави до могили Невідомого солдата та поклали квіти до пам’ятника, після чого вшанували жертв війни хвилиною мовчання.

У Харкові о 10:00 також пройшла хвилина мовчання в пам'ять про загиблих у війні. Голова облради Сергій Чернов та мер Геннадій Кернес звернулися до мешканців області та міста через свої офіційні медіаресурси, на сайті ХОДА подібного не опубліковано.

Нагадаємо, 22 червня в Україні — День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Пам'ятну дату встановлено указом Президента від 17 листопада 2000 року. Приводом слугує вторгнення на територію СРСР (зокрема, нинішню Україну) солдатів гітлерівської Німеччини. Подія відбулася вранці 22 червня 1941 року. Вторгнення супроводжувалося нанесенням масованих ударів по військових і стратегічних об'єктах, а також населених пунктах. Протягом Другої світової загинуло понад 5,5 млн. мирних українців та 2,5 млн. солдатів.

comments powered by HyperComments