Українським жінкам дозволили обіймати більше посад у Зброєних силах

П'ятниця, 24 червня 2016, 14:42
Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці директорка Центру підтримки аеророзвідки та волонтерка батальйону «Айдар» Марія Берлінська.
Українським жінкам дозволили обіймати більше посад у Зброєних силах

«Історичні зміни в нашій армії. Ми відкрили жінкам можливість повноцінно служити. Жінки можуть бути розвідницями, снайперами, командирами бойових машин etc. А не вічними кухарками і швачками. Відтепер офіційно», — пише Марія Берлінська, зауважуючи, що «поки окрім ВДВ».

Волонтерка батальйону «Айдар» розпочала проект «Невидимий батальйон» рік тому: «Різношерсті генерали і депутати весь рік повторювали мені кулуарно, що це неможливо. Щойно голова ООН Жінки Анастасія Дівінська на спільній конференції з НАТО, після мого виступу озвучила – це відбулося».

Директорка Центру підтримки аеророзвідки зазначила, що офіційно цю інформацію оприлюднять 29 червня.

Заступник начуправління морально-психологічного забезпечення підготовки та застосування військ ЗСУ, полковник Віталій Голота відкоментував нововведення в ефірі hromadskeradio.org. «Є наказ МО № 337, який визначав перелік посад, які можуть обіймати жінки як військовослужбовці. У зв’язку з активним залученням жінок у нашому громадянському суспільстві і бажанням виконувати завдання саме на бойових посадах, він переглядався. Зараз вже підписані зміни до цього наказу МО, вони проходять державну реєстрацію в Міністерстві юстиції, і цей перелік буде значно розширений. Але тепер жінки можуть призначатись на ті посади, які пов’язані з більшим ризиком не тільки за їхнім бажанням, але є й такі моменти, коли вони на них будуть призначені наказом. І ще дуже велику помилку допускають борці за права жінок, вважаючи що застосування принципів трудового права мають якесь відношення до військової служби», — вважає полковник.

comments powered by HyperComments