В Україні з’явиться День опору кримчан

Четвер, 7 липня 2016, 17:59
Члени Кабміну під час засідання одноголосно підтримали проект Указу Президента України «Про День опору кримчан російській агресії».
В Україні з’явиться День опору кримчан

Згідно з документом, для реалізації зазначеної мети, відзначати День опору пропонується щорічно 26 лютого, оскільки саме в цей день на заклик Меджлісу кримських татар вийшли тисячі жителів Криму до будинку кримського парламенту на захист територіальної цілісності України, та не дали голосувати кримським депутатам за сепаратистські рішення, пише Урядовий портал.

«26 лютого 2014 року – масовий мітинг на заклик Меджлісу, який не дозволив голосувати парламенту за сепаратистські рішення, змінив хід захоплення півострова. Вже 27 лютого Росія була змушена до силового захоплення півострова. Цей день не дозволив Росії довести всьому світу, що жителі Криму за російський Крим. Відзначати День опору важливо й для консолідації українців, адже РФ-пропаганда доводить, що всі в Криму щасливі жити в «рідній гавані», та повністю підтримали «референдум». Тому варто казати про спротив, через який українців у Криму сьогодні судять, вбивають, катують, забороняють Меджліс та мітинги кримських татар тощо», — зауважила перший заступник міністра інформаційної політки України Еміне Джепарова під час засідання.

comments powered by HyperComments