Петро Порошенко "перетрусив" керівництво СБУ: Пивовара звiльнено

Неділя, 17 липня 2016, 00:48
Напередоднi 26-й річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України Президент провiв ротації керівників органів та підрозділів Служби безпеки України.
Петро Порошенко "перетрусив" керівництво СБУ: Пивовара звiльнено

Незважаючи на вихідний день, Президент країни у суботу плiдно попрацював.

Нагадавши, що "перед Україною постали нові виклики" (а саме: "загроза територіальній цілісності, військова агресія Росії, що підриває політичну, економічну і соціальну стабільність у країні та призводить до численних людських жертв, масштабних порушень прав і свобод людини, завдає величезних матеріальних збитків громадянам України, суб’єктам господарювання, суспільству в цілому) у Зверненнi до Українського народу, Петро Порошенко звільнив з посади начальника Управління Служби безпеки України в Харківській області Олександра Пивовара, призначивши на його мiсце Едуарда Крiцина, займавшого з 31 жовтня 2015 року посаду начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ (до цього працював у Харківському офiсу Спецслужбы).

Олександр Пивовар був призначений начальником обласного управління СБУ в квітні 2014 році указом виконуючого обов'язки Президента Олександра Турчинова. Раніше вiн вже працював у структурі Служби безпеки, був першим заступником облуправління СБУ в той час, коли його очолював Андрій Мухатаєв.

Тим самим указом також було звiльнено начальника Херсонського главку СБУ Дмитра Ярмака та призначено на цю посаду Олега Зубкова. Разом з тим з посади начальника Департаменту оперативного документування Служби безпеки України пiшов Ігор Созданий - його замiнив Микола Мiрошник.

Крiм того, у суботу були призначенi:

Павло Демчина - першим заступником Голови Служби безпеки України - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України;

Сергій Болдирь - начальником Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування Центрального управління Служби безпеки України;

Максим Ємел’яненко - начальником Департаменту оперативно-технічних заходів Центрального управління Служби безпеки України;

У Зверненнi до Українського народу, Петро Порошенко зауважив: "Настала нагальна і надзвичайно важлива потреба провести зміни, які сприятимуть зміцненню України та дадуть їй змогу стати прогресивною європейською державою, розбудова якої буде потужною об’єднавчою ідеєю для всіх українців". Треба так розумiти, Президент почав зміцнювати державу з реформи Спецслужби, роль якої в умовах зовнішньої агресії важко переоцінити.

comments powered by HyperComments