З 1 серпня всі публічні закупівлі переходять в ProZorro

П'ятниця, 22 липня 2016, 15:53
В уряді констатували готовність до переходу на електронну систему закупівель.
З 1 серпня всі публічні закупівлі переходять в ProZorro

«За період з 1 квітня, коли розпочалася перша хвиля переходу, ми відпрацювали “в бойових умовах” функціонал системи, реалізували нову процедуру закупівель для потреб Міноборони, перевірили роботу порталу під суттєвим навантаженням та забезпечили надійну взаємодію центральної бази даних та восьми майданчиків (і робота з тестування нових майданчиків та їх підключення активно продовжується). Тому можемо стверджувати, що технічно ProZorro повністю готова прийняти на себе весь об’єм державних тендерів», — зазначив генеральний директор ДП «Зовнішторгвидав України» Олександр Наход.

За словами виконавчого директора Transparency International Україна Ярослава Юрчишина, успішний розвиток реформи публічних закупівель базується на трикутнику взаємодії: держава, бізнес і громадське суспільство. Роль останнього полягає в організації моніторингу за закупівлями, пошуку порушень і повідомленні про них. «Система дає активістам безліч інструментів для моніторингу і аналізу даних закупівель. А Transparency International разом з партнерами допомагає активістам і волонтерам налагодити системну роботу в цьому напрямку», — пояснив Ярослав Юрчишин.

Об’єм ринку держзакупівель в Україні складає близько 250 млрд грн на рік, а це — величезні можливості для розвитку бізнесу, заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

На засіданні Уряду 1 червня відбулася презентація стану реформи публічних закупівель. За підсумками засідання всім облдержадміністраціям було рекомендовано застосовувати систему електронних закупівель, незалежно від суми тендеру. «Уряд сприятиме впровадженню ProZorro і не допустить саботажу реформи», — підкреслив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

comments powered by HyperComments