Митників «озброюють» відеокамерами

Неділя, 24 липня 2016, 12:20
Обов’язкова фото-, відеофіксація при проведенні формальностей митними та іншими контролюючими органами впроваджуватиметься поетапно.
Митників «озброюють» відеокамерами

Норма передбачена постановою Кабміна «Про затвердження Порядку здійснення фото-, відеофіксації митних та інших формальностей, які проводяться контролюючими органами», яка набрала чинності з 1 липня 2016 року. Здійснюватиметься вона «шляхом використання посадовими особами портативних відеокамер (відеореєстраторів) по мірі забезпечення ними відповідних підрозділів», пише прес-служба облуправління ДФС.

«Порядок передбачає, що за результатами проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів, під час якого здійснювалася фото-, відеофіксація, посадова особа здійснює:  внесення до актів про проведення огляду достовірних та повних відомостей про здійснення фотографування, відеозйомки; збереження файлів із результатами здійснення фото- та/або відеозйомки на сервері ДФС та прикріплення таких файлів за наявності технічної можливості до митних декларацій або до інформації про переміщення товарів та транспортних засобів через митний кордон України», — йдеться у повідомленні.

Інформація (фотознімки, відеозаписи), отримана митником, може використовуватися виключно для митних цілей і не може передаватися третім особам без дозволу суб’єкта, осіб чи органу, якими везе товари (крім випадків, передбачених законодавством).

comments powered by HyperComments