Росія завдає новий економічний удар

Неділя, 28 серпня 2016, 10:56
Введені тимчасові обмеження на постачання кормів для тварин, вироблених підприємствами України, через ГМО, повідомив Россільгоспнагляд.
Росія завдає новий економічний удар

Заборона вводиться через неодноразові фактів виявлення генно-модифікованих компонентів у партіях незареєстрованих кормів, вироблених на Україні, і в цілях недопущення потрапляння на територію Росії «небезпечною в ветеринарно-санітарному відношенні продукції», йдеться в повідомленні відомства.

Раніше Россільгоспнагляд пропонував українським колегам провести переговори і обговорити факти надходження на територію Росії кормів, що містять ГМО. З 15 липня відомство ввело тимчасове обмеження на ввезення кормів і кормових добавок з українського підприємства «Катеринопільський елеватор». Обмеження було пов'язано з тим, що в зробленому цією компанією комбікормі для курчат-бройлерів після лабораторних досліджень були виявлені генетично модифіковані компоненти.

За даними Федеральної митної служби (ФТС) РФ, імпорт в країну продуктів, що використовуються для годівлі тварин, в 2015 році склав 404,883 тис. Тонн (на 560 млн доларів). З України було ввезено більше 53 тис. Тонн такої продукції (на 18 млн доларів) - 13,2% в загальному обсязі імпорту.

comments powered by HyperComments