Ті, хто напали на телеканал «Інтер», своїх імен не приховували - А.Аваков

Неділя, 4 вересня 2016, 22:00
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував підпал будівлі НІСа, де виробляються новини телеканалу «Інтер», в підсумковому випуску програми «ТСН.Тиждень».
Ті, хто напали на телеканал «Інтер», своїх імен не приховували - А.Аваков

Сьогодні, орієнтовно о 16.30 озброєна група людей в складі близько 15 осіб увірвалася в будівлю по вул. Щусєва, 26, в якій знаходиться компанія «Національні інформаційні системи». Нападники зробили кілька пострілів і підпалили будівлю.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в прямому ефірі «1+1» програми «ТСН.Тиждень» зазначив, що ті, хто підпалив телеканал «Інтер», своїх імен не приховували. «Це колишні військовослужбовці 30 бригади. Кілька працівників постраждали, один отримав травму». За його словами, він особисто кілька днів назад звернувся до СБУ щодо розслідування фактів узгодження інформполітики «Інтера» і т.зв. «ДНР», але відповіді досі не отримав.

На телеканалі «Інтер» станом на 20.00 замість підсумкової програми «Подробиці тижня» транслювався телесеріал, а рухомий рядок повідомляв, що на канал напали і знищено студію. Але о 20.30 новий ведучий тижневика Олексій Ліхман розпочав програму прямо на вулиці біля будівлі НІСа. Про те, що готувала команда тижневика, розповіла головний редактор програми Лариса Задорожня.

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі. "В результаті здійсненого підпалу повністю згоріла студія програми «Подробиці». Кілька співробітників компанії отруїлися чадним газом, їм надається медична допомога. Одна співробітниця зламала під час пожежі ногу", - йдеться в повідомленні.

«Інтер Медіа Груп» відкрито звернулася до Президента України з закликом втрутитися в ситуацію з метою відновлення законності і захисту від протиправних дій. До Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції України подано заяву про скоєний злочин. «Інтер Медіа Груп» вимагає провести об'єктивне розслідування і гарантувати безпеку роботи засобів масової інформації.

comments powered by HyperComments