У харківських колоніях пройшов «випускний» ритуал

Середа, 19 жовтня 2016, 18:32
У через трьох установах Державної пенітенціарної служби Харківської області – Диканівській виправній колонії, Хролівскому виправному центрі і ХВК (№18) днями умовно-достроково звільнили шістьох засуджених.
У харківських колоніях пройшов «випускний» ритуал

Такі умовно-дострокові «випускні» в установах пенітенціарної служби – не рідкість. За даними прес-служби Державної пенітенціарної служби Харківської області, всього за дев'ять місяців нинішнього року звільнені 627 засуджених.

«Умовно-дострокове звільнення передбачено статтею 81 Кримінального кодексу України, – розповідає заступник начальника Диканівській виправній колонії (№12) з соціально-виховної та психологічної роботи Ігор Радченко. – Коли термін відбуття покарання засудженого підходить до завершення, начальник відділення пише характеристику, після чого на спеціально створеній комісії розглядається можливість його умовно-дострокового звільнення. Комісія визначає, чи старанно працював засуджений на підприємстві установи, чи були заохочення, чи не порушував він режим утримання, чи брав активну участь у громадському житті установи. До речі, комісія приймає позитивне рішення приблизно в 35% випадків із тих, які підпадають під цю пільгу. При позитивному рішенні комісії ми скеровуємо матеріали до суду, який остаточно вирішує: чи звільнити засудженого достроково.

Як з'ясувалося, при умовно-достроковому звільненні існує справжній ритуал. Стоячи перед строєм засуджених свого відділення, людина розповідає про те, що довела своє виправлення поведінкою, ставленням до праці та висловлює побажання, щоб інші засуджені теж наслідували її приклад, – каже Ігор Радченко. – Такий ритуал стає стимулом для інших засуджених: вони бачать, що скорочення терміну можна досягти, головне – прагнення».

comments powered by HyperComments