На горі Карачун відновили роботу телевежі

Понеділок, 5 грудня 2016, 20:45
У Донецькій області на горі Карачун відновили роботу радіотелепередавальної станції.
На горі Карачун відновили роботу телевежі

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Сьогодні відбулася надзвичайно важлива подія, яку чекали більше двох років мешканці Донецької області. Починаючи від Красноармійська і завершуючи Лисичанськом, починаючи від Горлівки і завершуючи Ізюмом ми можемо бачити це мовлення», - сказав Президент Петро Порошенко.

Він також поставив завдання розробити дорожню карту і графік відновлення мовлення українських телеканалів для мешканців Донецька, Макіївки, Єнакієвого, Шахтарська тощо.

Порошенко ознайомився з налаштуванням телевізійних передавачів у кімнаті управління та контролю телерадіовежі, яка транслюватиме 10 загальнонаціональних та 4 місцевих канали.

За допомогою відеозв’язку він поспілкувався з першим заступником міського голови Торецька Ярославом Руденком щодо якості отримання телевізійного сигналу та отримав схвальний відгук про якість трансляції.

«Я вас вітаю з тим, що нарешті мешканці міста Торецьк мають впевнений прийом українських телеканалів і радіомовлення. Будемо сподіватися, що наші кроки, які спрямовані на деокупацію окупованих територій дадуть нам можливість швидше відновити український прапор і український суверенітет на окупованих територіях», - наголосив глава держави.

Президент зауважив, що роботи по зведенню вежі та початку трансляції українських телеканалів були завершені раніше запланованого терміну. «Ця вежа мала бути введена в експлуатацію у 2017 році, орієнтовно в кінці січня – на початку лютого. Під час організаційної наради, яка відбулась тут, було посталено завдання ввести її в експлуатацію в межах листопада – початку грудня 2016 року», - зазначив Порошенко.

Він повідомив, що на телерадіовежі у Карачуні встановлено потужні передавачі 20 кВт, які було передано Україні Польщею в рамках співпраці в сфері оборони.

Президент також пересвідчився у якості радіосигналу. У прямому ефірі радіо «Армія FM» глава держави поспілкувався з військовослужбовцями, які виконують бойові завдання на лінії розмежування у зоні проведення АТО. Радіозв'язок було встановлено з Волновахою, Широкіно, Святогірськом, Верхньоторецьком.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики спільно з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення 2 грудня розпочала будівництво вежі на Чонгарі для мовлення на окупований Крим.

 

comments powered by HyperComments