Вартість опалення в будинках без лічильників завищена в багато разів – адвокат

П'ятниця, 9 грудня 2016, 19:38
Законність самих тарифів сумнівна
Вартість опалення в будинках без лічильників завищена в багато разів – адвокат

- Мешканців будинку, не обладнаного лічильником, змушують платити 33 гривні за обігрів одного квадратного метра. У нашому домі стоїть лічильник із терморегулятором. Опалення "квадрата" обійшлось у 6,6 гривні. А є будинки з низькими стелями, там витрати на метр реально — 3–4 гривні, - передає видання http://gazeta.ua думку Тетяни Монтян.

Монтян каже: "Незважаючи на це, національний регулятор заявляє, що все рахує правильно. Грозяться позиватися з неплатниками. Вони просто фізично не зможуть засудити всіх. Навіть якщо справа дійде до суду, то можна посилатися на сумнівність законності тарифів. До того часу опалювальний сезон закінчиться".

Нагадаємо, що з міського бюджету Харкова у наступному році на підтримку будинків ЖК, ЖБК та ОСББ виділять 12,5 мільйонів гривень. В Харкові прийнято програму, згідно з якою передбачається часткова компенсація кредитів, отриманих ЖБК та ОСББ на енергозберігаючі заходи: утеплення фасадів, ремонт систем опалення, встановлення приладів обліку тепла, заміну вікон на металопластикові тощо. Програма передбачає компенсацію тіла кредиту в розмірі 20%.

Також у найближчі три роки на багатоповерхівки Харкова встановлять 1000 лічильників тепла з автоматизованими системами погодного регулювання – список будинків, які  отримають безкоштовні лічильники.

comments powered by HyperComments