Тарифи на місцях нараховує не уряд, а конкретні теплокомуненерго - Гройсман

Вівторок, 13 грудня 2016, 09:39
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що місцева влада відповідальна за формування рахунків на оплату житлово-комунальних послуг
Тарифи на місцях нараховує не уряд, а конкретні теплокомуненерго - Гройсман

Відповідаючи на питання в ефірі телеканалу "Інтер" щодо необхідних дій громадян, якщо вони отримали можливо завищені платіжки за комунальні послуги, він зазначив: "Ми з вами обираємо нашу місцеву владу, ми вибираємо наших депутатів, ми вибираємо нашого міського голову... І я вважаю, перше, що необхідно зробити, - це звернутися до відповідної міської ради зі скаргою на те, що ви бачите, що є певні проблеми".

Громадяни також можуть звертатися на урядову "гарячу лінію", додав Прем'єр-міністр. "Ми все зробимо для того, щоб допомогти конкретному громадянину у важкій ситуації", - підкреслив Голова Уряду.

Він наголосив, що тарифи на місцях нараховує не Уряд, а конкретні теплокомуненерго. При цьому, Уряд не виключає, що на місцях можуть бути зловживання. За його словами, різниця тарифів за житлово-комунальні послуги у 2-3 рази свідчить про "тотальне зловживання". "Важливо не допускати цього", - наголосив він.

Прем'єр-міністр також зазначив, що як свідчить статистика, українські родини сплачують за житлово-комунальні послуги не більше 10-15% власного сукупного доходу завдяки системі субсидії.

Нагадаємо думку адвоката Тетяни Монтян, що вартість опалення в будинках без лічильників завищена в багато разів, а законність самих тарифів сумнівна

- Мешканців будинку, не обладнаного лічильником, змушують платити 33 гривні за обігрів одного квадратного метра. У нашому домі стоїть лічильник із терморегулятором. Опалення "квадрата" обійшлось у 6,6 гривні. А є будинки з низькими стелями, там витрати на метр реально — 3–4 гривні, - вважає Тетяна Монтян.

 

comments powered by HyperComments