Повітряний простір над Донбасом виділили в окрему зону

Вівторок, 24 січня 2017, 00:32
Над окупованими територіями створять спеціальну повітряну зону, за яку відповідатиме командування «Схід».
Повітряний простір над Донбасом виділили в окрему зону

Президент України Петро Порошенко вніс зміни до рішення про військово-адміністративний поділ території України в частині повітряного простору.

Про це йдеться в Указі №12 від 23 січня. Зміни внесені в указ президента від 5 лютого 2016 року №39, яким встановлювалося, що повітряний простір України поділяється на три військово-повітряні зони і один окремий військово-повітряний район.

Нова редакція п'ятого пункту Указу тепер викладена таким чином: «Повітряний простір України поділяється на чотири військово-повітряні зони і один окремий військово-повітряний район, межами яких є умовні вертикальні поверхні, що проходять лінією державного кордону України на суші, морі, річках, озерах та інших водоймах, і за прямими лініями між певними географічними точками з урахуванням повітряного простору над тимчасово окупованій території України».

Також сказано, що військово-повітряні зони є зонами відповідальності повітряних командувань «Захід», «Центр», «Схід» і «Південь». Крім того, цим указом визначаються координати чотирьох військово-повітряних зон. Зокрема, указом створена військово-повітряна зона «Схід», яка включає в себе окуповану територію Донбасу. Ця повітряна зона проходить по зовнішній межі прибережних вод Азовського моря шириною 12 морських миль, що обчислюються від лінії найбільшого відпливу як на материку, так і на островах, що належать Україні, до найближчої точки кордону України з Російською Федерацією на суші, далі по лінії державного кордону України з Російською Федерацією в географічній точці 51° 14'55" північної широти і 34° 28'40" східної довготи».

Повітряний простір у межах окремого військово-повітряного району належить до зони відповідальності повітряного командування «Південь» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Раніше в Указі позначалися лише три військово-повітряні зони: «Південь», «Центр» і «Захід» і окремий військово-повітряний район.

comments powered by HyperComments