В Україні сформовано Бригаду швидкого реагування Нацгвардії (фото, відео)

Неділя, 5 лютого 2017, 11:32
На території навчального центру Національної гвардії України прводились комплексні заняття Бригади швидкого реагування.
В Україні сформовано Бригаду швидкого реагування Нацгвардії (фото, відео)

Як повідомляє прес-служба НГУ, на відкритому занятті представили роботу штабу в бойовій обстановці за стандартами НАТО та дії особового складу в обороні у складі роти.

Бригада пройшла відповідний вишкіл, постійно вдосконалює майстерність та злагодженість. Були застосовані новітні підходи та принципи бойового навчання та вишкілу військовослужбовців різних підрозділів. Основна ідея — меншими силами — більший результат. Кожен піхотинець — багатофункціональний, підготований діяти у будь-яких умовах і у складі підрозділу, і самостійно.

Варто зазначити, що програма бойової підготовки в частині цілком відрізняється від загальноприйнятої системи навчань у інших підрозділах НГУ та має свої особливості.

Перш за все, заняття спрямовувало особовий склад, який відбуває в зону АТО.

Під час заходу також  представлено зразки нової польової форми одягу, спорядження військовослужбовців, сучасних наметів та індивідуальних мобільних спальних місць для особового складу. Нова форма бригади швидкого реагування складається не з двох, а з шести шарів — для різних умов виконання завдань. Зокрема, костюм зимовий спеціальний, костюми для занять з бойової підготовки на полігонах, костюм для військовослужбовців танкових підрозділів, зроблений з тканини, що не горить. Докладніше про це - у відео.

Старший лейтенант Богдан Лико розповів про нові шлемофони для танкістів, розроблені у бригаді. Новий шоломофон для танкістів – з активним захистом для вух і з балістичним захистом голови. Електроніка, матеріал і втілення у життя – все українське. Балістика захищає бійців від уламків та звукових впливів на перепонки при вибухах поруч. Іде відсікання шумів і військовий не отримує контузію.

«Ця бригада є унікальною, тому що ми поєднали в собі під одним дахом унікальних людей, − розповів командир батальйону майор Ігор Оболенський, – перш за все ми поставили перед собою за мету зробити військовий колектив. Ми діємо за одним принципом, один – це нуль, два – це бойова одиниця, взвод – це бойова родина».

Комплексні заняття торкнулися багатьох аспектів, особливу увагу було приділено вогневій підготовці та відпрацюванню спільних дій особового складу перед виїздом в зону АТО.

«Насамперед, ці заняття спрямовані на злагодження перед виїздом бригади до зони АТО», − зазначив генерал-майор Олег Гарчу.

На Харківщині відбулося стажування курсантів у військових частинах Національної гвардії України. Курсант на посаді командира бойового розрахунку зенітної установки ЗУ 23-2 керував діями особового складу по підготовці зброї до ведення вогню по вогневим засобам та живій силі противника.

comments powered by HyperComments