Аваков зробив вибір: на посаду голови Нацполіції є кандидат

Справжня варта  |  Вівторок, 7 лютого 2017, 22:34
За вакантне місце голови Національної поліції України змагалися аж 43 кандидати.
Аваков зробив вибір: на посаду голови Нацполіції є кандидат

Серед них: колишні бійці АТО, депутати, юристи і навіть домогосподарки.

Утім, до фіналу відбору дійшли лише троє претендентів, повідомив секретар комісії з відбору глави Нацполіції Євген Захаров. В їх числі директор Координаційного центру з надання правової допомоги, харків'янин Андрій Вишневський, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Отже, три кандидатури – Костянтина Бушуєва, Андрія Вишневського та Сергія Князєва – комісія рекомендувала для вакантної посади. І скерувала на остаточне рішення міністрові внутрішніх справ Арсену Авакову.

Арсен Аваков запропонував Кабінету міністрів України призначити головою Національної поліції Сергія Князєва.

«Сьогоднішнім вечором вніс прем'єр-міністру Володимиру Гройсману кандидатуру Сергія Князєва – на призначення голови Національної поліції України. Прем'єр-міністр прийме рішення про внесення поданої кандидатури на завтрашньому засіданні Кабінету Міністрів України», – написав міністр на своїй сторінці в Facebook.

До сьогоднішнього дня генерал поліції Сергій Князєв очолював Департамент карного розшуку НПУ. З 1995 року системно працював у карному розшуку – від оперуповноваженого в Білій Церкві до начальника управління карного розшуку в Київській області. Кандидат юридичних наук. За мужність і героїзм, проявлені при захисті суверенітету і територіальної цілісності України, у грудні 2014 року Князєв нагороджений Орденом Данила Галицького. Згідно з декларацією, поліцейський володіє квартирою 87,5 м2 в Чабанах, квартирою в 74,9 м2 у Броварах під Києвом, а також двома земельними ділянками в населених пунктах Дмитрівка Київської області і Хомутець Житомирської області. У 2015 році Князєв задекларував зарплату в 265 573 грн, отриману за роботу в органах поліції. Крім того, згідно з декларацією, Князєв зберігає в готівці 200 тисяч грн, 2000 доларів та 1500 євро.

Розлучений. Виховує трьох дітей і внучку. Старший син пішов стопами батька і працює в органах.

 

comments powered by HyperComments