В армії почали більше платити

Четвер, 9 лютого 2017, 15:51
Грошове забезпечення контрактників буде збільшуватися поетапно
В армії почали більше платити

Про це говорилося 8 лютого під час селектору під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна.

З січня зарплата у бойових частинах у зоні АТО становить від 9 тис. грн для сержантського складу та від 12 тис. грн - для офіцерів.

  «Необхідно інформувати про поетапне збільшення грошового забезпечення контрактників, яке в цьому році становитиме від 9 тис. грн для сержантського складу та від 12 тис. грн - для офіцерів у бойових частинах у зоні АТО. Крім того, за рік служби контрактники отримуватимуть грошову винагороду у розмірі 18 тис. грн», - зауважив військовий комісарХарківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.

За його інформацією, всі військовослужбовці, які поступають на службу, проходять 5-денне тренування у навчальних центрах та направляються до бойових військових частин у зоні АТО.

«Ми маємо виконати поставлені перед регіоном завдання в повному обсязі та у встановлені строки. Це надзвичайно важливо і принципово, особливо враховуючи загострення ситуації в зоні АТО. Комплектування бойових частин професійними військовослужбовцями - запорука безпеки Харківської області та країни в цілому», - підкреслив Олександр Скакун, звертаючись до військових комісарів районів та міст області.

У лютому контрактники від Харківщини відправлятимуться до ЗСУ в два етапи: 13-16 лютого та 25-27 лютого.

Нагадаємо, що і резервістом бути вигідно. Кожному резервісту будуть сплачувати дві мінімальні заробітна плати. Крім того, вони мають право зберегти власне робоче місце та посаду із виплатою зарплатні. Безробітні ж отримають ще одну мінімалку під час проходження служби.

comments powered by HyperComments