Резервістом бути вигідно - військовий комісар

Юлія  |  Вівторок, 17 січня 2017, 17:14
Близько тисячі резервістів Харківщини візьмуть участь у військових зборах
Резервістом бути вигідно - військовий комісар

З 17 січня по 15 лютого на Харківщині пройдуть збори резервістів, які вже пройшли службу та були демобілізовані чи звільнені зі своїх військових частин. Про це заявив Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківського військового військкомату. Передбачено, що цього місяця в навчальних зборах візьме участь близько тисячі резервістів.

“Планове завдання для нас складає порядку 190 резервістів, – розповів Калгушкін, – з них близько п’ятнадцяти – це офіцери запасу, всі інші ж – зі сержантського складу. Мета проведення зборів, яких немало було заплановано на цей рік в Збройних силах України, це підтримка бойової готовності військових частин”.

Всі резервісти спочатку будуть проходити підготовку в учбових центрах, а вже потім – на військових полігонах. Їм нададуть безкоштовний переїзд до місця проведення навчальних зборів, безкоштовне харчування та уніформу. Кожному резервісту будуть сплачувати дві мінімальні заробітна плати. Крім того, вони мають право зберегти власне робоче місце та посаду із виплатою зарплатні. Безробітні ж отримають ще одну мінімалку під час проходження служби.

Крім того, під час проходження навчань резервісти будуть користуватися всіма пільгами та соціальними гарантіями, які розповмюджуються на військовослужбовців. Наприклад, при необхідності вони зможуть отримати безкоштовне лікування у військових та цивільних медичних закладах. Минулого року відбулося порядку десяти відповідних зборів. Але зважаючи на те, що ситуація в зоні АТО не стабвлвдувалася, на 2017 ріебуло вирішено збільшити кількість таких навчань.

comments powered by HyperComments