Уряд обмежує споживання електроенергії (документ)

Четвер, 16 лютого 2017, 09:31
Харківська область потрапила в число регіонів, де можливі віялові відключення
Уряд обмежує споживання електроенергії (документ)

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив про те, що головам обладміністрацій спільно з обленерго та промисловими підприємствами доручили розробити плани-графіки для зменшення енергоспоживання у пікові години навантажень.

У Кабінеті Міністрів України це пояснюють складною ситуацією в енергетиці України через нестачу вугілля для теплогенеруючих компаній.

Зазначається, що найбільші промислові області, серед яких є й Харківська, вже провели штаби з надзвичайних техногенних ситуацій "для перегляду погодинних графіків навантажень підприємств та генеруючих потужностей".

«Блокування на сході поставок антрацитової групи вугілля розпочалося у найнижчий температурний режим місяця, відтак сьогодні слід думати не лише про постачання електроенергії, а й про забезпечення теплом населення», - зазначив Зубко.

Тим часом на позачерговому засіданні уряду у середу прем`єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що вживаються всі необхідні заходи, "щоб не допустити або мінімізувати будь-які відключення електроенергії".

"Відключення будуть лише у крайніх випадках, і то, ми будемо заздалегідь про це інформувати, зараз так питання не стоїть. Зараз ми на максимум довантажимо усе, що можливо довантажити, що є не здорово, тому що на максимумі довго працювати неможливо", - підкреслив він.

Уряд також ухвалив рішення "Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії".

Раніше вже повідомлялося, що у Харківській області можуть обмежити енергопостачання.

comments powered by HyperComments