Україна «рубає кінці» з «віджатими» підприємствами в ОРДЛО

Справжня варта  |  П'ятниця, 3 березня 2017, 23:26
«Рубає кінці», але не спалює мости.
Україна «рубає кінці» з «віджатими» підприємствами в ОРДЛО

Українська сторона повністю припиняє господарські контакти із захопленими бойовиками підприємствами на тимчасово окупованих територіях, заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій України Вадим Черниш:

«Усі господарські контакти з підприємствами, де змінено менеджмент, буде припинено», – сказав Вадим Черниш.

Суб'єктами відносин з українськими підприємствами мають бути лише ті компанії, які працюють за законами України.

Як уже повідомляла «Справжня варта», 27 лютого так звані «ЛНР» і «ДНР» висунули вимогу до України припинити залізничну блокаду до 1 березня. А в разі невиконання вимоги погрозилися запровадити «зовнішнє управління» на діючих на окупованому Донбасі українських підприємствах.

Натомість учасники блокади відповіли, що звільняти колії не збираються.

28 лютого «апалчєнцы» призначили нову адміністрацію на підприємствах Ахмєтова (Нічого святого! Вони навіть «віджали» «Донбас Арену», побудовану на гроші Ахмєтова. І тепер – згідно нетверезої фантазії Захарченка – збираються проводити там футбольні матчі. Питання: між ким і ким?).

Вранці 1 березня порядка чотирьох десятків підприємств української юрисдикції так звані «власті» так званої «ДНР-ЛНР» перевели під так зване «зовнішнє управління».

«Ми вважаємо приватну власність суверенною, а вимогу про перереєстрацію своїх підприємств і оплаті податків самопроголошеним «ДНР» та «ЛНР» – неприйнятним», – йдеться у заяві Групи СКМ, яка належить Рінату Ахмєтову. – Група СКМ завжди працювала і продовжує працювати виключно в рамках українського законодавства, в тому числі – наші підприємства на неконтрольованій території. І жодний тиск не змусить нас змінити юрисдикцію своїх активів».

 

comments powered by HyperComments