Журналістів готують до смертельних небезпек / Фоторепортаж

Понеділок, 13 березня 2017, 17:45
Працівники ЗМІ пройшли курси підготовки для роботи на передовій
Журналістів готують до смертельних небезпек / Фоторепортаж

На полігоні Сухопутних військ Збройних Сил України у селищі Десна Чернігівської області завершився практичний етап підготовки цивільних журналістів.

Це відбулося в рамках курсів для телевізійних каналів, інформаційних агенцій та інтернет-видань України, які висвітлюють перебіг Антитерористичної операції на сході країни.

Це вже восьма група журналістів, які пройшли підготовку з грудня 2016 року.

У перші два дні журналісти вивчали структуру, функції і завдання сектору безпеки та оборони України, нормативно-правову базу діяльності Збройних Сил України, військову термінологію, ознайомилися з порядком взаємодії з офіцерами прес-структур АТО.

Під час практики пройшли первинний курс з тактичної медицини, ознайомилися з правилами поводження із вибухонебезпечними предметами, а також вчилися, як уберегтися під час можливих ворожих обстрілів на опорних пунктах.

Після занять цивільні журналісти отримали прес-картки першого рівня акредитації, які дозволяють перебувати в АТО безпосередньо на передовій, на глибину взводних (ротних) опорних пунктів.

Головною метою курсів, розроблених та запроваджених Управлінням комунікацій та преси Міністерства оборони України, є впорядкування та удосконалення порядку допуску представників цивільних ЗМІ на військові об’єкти в районі проведення АТО, збереження життя та здоров’я військовослужбовців та мирного населення, а також попередження витоку інформації з обмеженим доступом.

Раніше повідомлялось, що нацгвардійців посилено навчають стріляти.

comments powered by HyperComments