Торгову блокаду почали розганяти

Понеділок, 13 березня 2017, 21:17
СБУ затримала в зоні АТО 43 озброєних осіб. В СБУ запевняли, що ні штурмували цей редут, а проводили контрдиверсійні заходи.
Торгову блокаду почали розганяти

Як повідомляє штаб Антитерористичного центру, під час контрдиверсійних заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка (район проведення АТО) співробітники СБУ виявили групу осіб зі зброєю та іншими засобами ураження. Відмова здати зброю поліції стала підставою для затримання 43 осіб. У затриманих вилучили «багато зброї і значну кількість пляшок із запальною сумішшю». Заступник голови Нацполіціі, глава ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив, що було вилучено вісім одиниць, зовні схожих на вогнепальну зброю, все це буде відправлено на експертизу.

Як відомо, у зоні АТО заборонена будь-яка зброя, навіть та, що дозволена.

У штабі блокади торгівлі на Донбасі заявили, що українські силовики захопили їхній «редут» на залізничній станції Кривий Торець в селищі Щербинівка.

«Сьогодні ближче до обіду на редуті з’явилася велика група співробітників СБУ і КОРД. Начебто в рамках якихось антитерористичних заходів вони почали перевіряти документи», – розказав ВВС очільник штабу блокади Сергій Акимович.

За його словами, усе закінчилося тим, що силовики затримали 30 людей, побивши декого із них, і відвезли до відділку поліції в Торецьку.

Інші «редути», за словами пана Акимовича, готуються до можливого силового розгону.

В СБУ запевняють, що не штурмували цей редут, а проводили контрдиверсійні заходи.

Протестувальники уже понад місяць перекривають залізничні колії, блокуючи торгівлю вугіллям та іншими товарами з непідконтрольними територіями. Вони виступають проти «торгівлі з окупантами».

Як повідомляла «Спрважня варта», 13 березня у полудень на сходах вокзалу Куп’янськ-Вузловий зібралися працівники залізничного вузла з плакатами проти блокування залізниці. Це був своєрідний флешмоб, під час якого люди мовчки привертала до себе увагу. Ніяких виступів не було. За командою люди стали на великий напис «Ні блокаді!», щоб вийщла хороша відеокартинка з квадрокоптера, який кружляв у небі.

comments powered by HyperComments