Кількість пенсіонерів в Україні майже зрівнялась із кількістю тих, за чий рахунок вони живуть

Четвер, 16 березня 2017, 18:04
Пенсійному фонду доводиться вирішувати й інші проблеми
Кількість пенсіонерів в Україні майже зрівнялась із кількістю тих, за чий рахунок вони живуть

Сьогодні в Україні десять працюючих громадян утримують фактично дев`ятьох пенсіонерів.

Таку інформацію озвучила директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

«Сьогодні у нас 10 працюючих утримують 9 пенсіонерів, якщо вважати не тільки найманих працівників, а й самозайнятих осіб та фізосіб-підприємців", - сказала вона. Ковпашко зазначила, що роботодавці намагаються сплачувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ) з мінімальної заробітної плати - 704 грн, при цьому фонд має забезпечити виплату пенсій мінімально при повному стажі на рівні 1247 грн. "Так чи інакше, є розрив між тими сумами, що надходять у вигляді доходів, і тим, що Пенсійний фонд виплачує", - зазначила вона. При цьому Ковпашко наголосила, що якби в 2016 році зберігся такий самий рівень витрат, який був, а ставка ЄСВ не була б знижена в 2 рази, то Пенсійний фонд повністю позбувся дефіциту і був би профіцитним.

Детальніше читайте на УНІАН: https://economics.unian.ua/finance/1824636-v-ukrajini-na-10-pratsyuyuchih-pripadae-9-pensioneriv-pensiyniy-fond.html

Вона уточнила, що цифра враховує не лише найманих працівників, а й так званих самозайнятих людей і фізосіб-підприємців.

Зазначається, що Пенсійному фонду доводиться за свій рахунок оплачувати розрив між мінімальною пенсією при повному стажі на рівні 1247 грн, яку треба виплачувати пенсіонерам, і розміром єдиного соціального внеску (ЄСВ) з мінімальної зарплати (704 грн), який намагаються сплачувати роботодавці.

"Так чи інакше, є розрив між тими сумами, що надходять у вигляді доходів, і тим, що Пенсійний фонд виплачує", - зазначила Ковпашко.

Вона вважає, що ПФ міг би стати профіцитним, якби у 2016 році зберігся такий самий рівень витрат, а ставка ЄСВ не була б знижена удвічі.

Раніше повідомлялося, що українські пенсії осучаснять.

comments powered by HyperComments