В уряді оголосили війну репетиторам зі школи

Вівторок, 28 березня 2017, 17:38
Від цього явища будуть позбавлятися підвищенням зарплат учителям
В уряді оголосили війну репетиторам зі школи

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич заявила про необхідність подолати таке явище, як репетиторство учителів.

Вона пояснила, що деякі педагоги свідомо не надають на уроках весь необхідний матеріал, стимулюючи таким чином додаткові заняття своїх учнів.

«Ми працюємо з батьківським організаціями, щоб це вчасно виявляти. Ми розуміємо, що тут потрібно працювати над підвищенням соціального статусу вчителя", - зазначила Гриневич.

Вона анонсувала підвищення соціального статусу вчителя і його зарплати – на 50%.

"Ми розраховуємо, що буде крок учителів назустріч реформі", - каже міністр.

Раніше Гриневич пообіцяла підвищення зарплат не лише учителям, а й усім працівникам школи.

Як раніше писала «Справжня Варта», не тільки вчителям, але і усім шкільним працівникам підвищать зарплату.

За словами Гриневич, до 1 вересня всі педагогічні робітники за рахунок місцевих бюджетів отримають  істотну надбавку до платні.

«Якщо це молодий вчитель, який ще не має стажу і не має високої кваліфікаційної категорії, в 2016 році середня заробітна плата таких учителів становила орієнтовно понад 3600 гривень. Зараз це понад 4 800 гривень. Якщо ми візьмемо вчителя вищої кваліфікаційної категорії, то середня заробітна плата з надбавками для вчителя вищої кваліфікаційної категорії у 2016 році становила трохи менше 5 000 гривень, зараз вона становить понад 6 800 гривень», - наголосила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час години запитань до Уряду сьогодні у Верховній Раді.

Йдеться про один посадовий оклад з навантаженням 18 годин, а якщо навантаження більше, то і розмір зарплати відповідно більший.

comments powered by HyperComments