Порошенко заборонив вводити абонплату на газ

Вівторок, 4 квітня 2017, 11:31
«Дія зазначеної постанови має бути призупинена!"
Порошенко заборонив вводити абонплату на газ

За словами Президента України Петра Порошенка, «без діалогу з людьми такі рішення не приймаються».

«Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до Уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує», -  зазначив Глава держави, - повідомила його прес-служба.

Як раніше писала «Справжня Варта», Кабінет Міністрів України вимагатиме від Національної комісії з регулювання ринку електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) зміни рішення, згідно з яким з 1 квітня в Україні розмежується плата за газ і вводиться абонплата за доставку палива. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму відеозверненні в соціальній мережі Facebook.

«Вчора я пообіцяв розібратися з абонплатою за газ, провести ретельні розрахунки і подивитися, як це вплине на оплату за газ для кожного українського громадянина.  Щойно завершив нараду з цього приводу. Маю розрахунки, які показують, що збільшення плати є, і воно становить у середньому від 1,3 до 3 разів. Особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках», – пояснив Глава уряду.

Він підкреслив, що таке збільшення платежів є неприпустимим, і уряд не миритиметься з такою ситуацією.

Нагадаємо, що раніше урядовці заявляли, що нова система оплати за газ, яка діятиме з 1 квітня, не призведе до збільшення витрат людей.

Таке пояснення надав віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Це не є новим платежем, та вартість, яку люди платили за газ, просто буде розбита на два платежі. Це абсолютно не призведе до збільшення платіжок, - наголосив  Віце-прем’єр-міністр. - На сьогодні ціна на газ зафіксована на рівні 6879 грн і жодних підстав ні для збільшення ціни на газ, ні на житлово-комунальні послуги я не бачу», - повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра.

Розщеплення платежу жодним чином не позначиться на отримувачах субсидій, - вважає і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Тим 7,5 млн домогосподарств, які отримують субсидії, - на них це не позначиться", - додав Глава Уряду.

comments powered by HyperComments