У ВМС України розпочалися зйомки повнометражного художнього фільму «Черкаси» / ФОТО

П'ятниця, 21 квітня 2017, 00:11
У Військово-Морських Силах ЗС України кінокомпанія МКК Film Service розпочала зйомки повнометражного художнього фільму «Черкаси».
У ВМС України розпочалися зйомки повнометражного художнього фільму «Черкаси» / ФОТО

Основу фільму склали події, пов’язані з мужньою обороною екіпажу однойменного морського тральщика, заблокованого підрозділами Російської Федерації у березні 2014 року в бухті Донузлав під час анексії АР Крим. Разом з цим, фільм не є документальним, а його герої уособлюватимуть образи українських військових моряків. Про це журналістам повідомили на прес-конференції в Очакові за участі представників Державного агентства України з питань кіно, кінокомпанії МКК Film Service, командування ВМС ЗС України, екіпажу морського тральщика «Черкаси» та міської ради.

«Нам дуже приємно, що в рік Військово-Морських Сил України представники вітчизняного кіно долучилися до висвітлення життєдіяльності національного флоту художніми засобами, адже ця стрічка стане першим повнометражним художнім фільмом про українські ВМС, — зазначив заступник командувача ВМС ЗС України з морально-психологічного забезпечення капітан 1 рангу Андрій Урсол. — Поштовхом до створення послугували трагічні події і мужній спротив вірних присязі військовослужбовців. Вони широко висвітлювались в новинах, створено декілька потужних документальних фільмів, які знайшли свого глядача. І добре, що тепер ми матимемо ще й авторську позицію художньої кінематографії на ці події, а глядач зможе пережити вчинки та емоції військових моряків».

Капітан 2 рангу Юрій Федаш, який у 2014 році командував морським тральщиком «Черкаси», а зараз надає консультативну допомогу знімальній групі у створенні фільму, наголосив на важливості проекту і відповідальності усіх, хто залучений до його виробництва.

«Не втручаючись в авторську позицію, ми намагаємося зробити це кіно максимально життєвим, відтворити командний дух екіпажу корабля у нелегкі дні випробувань», — підкреслив він.

Перший заступник Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін та режисер фільму Тимур Ященко, у свою чергу, наголосили на важливості створення фільмів вітчизняного кінематографа для українського суспільства та подякували особовому складу ВМС ЗС України за патріотизм і вірність Військовій присязі.

 

comments powered by HyperComments