Абітурієнти частіше обирають тести з історії України та математики

Субота, 29 квітня 2017, 17:14
Згідно даним про ЗНО за поточний рік, на Сході та Півдні більше охочих здати тести з математики, а на Заході – з історії.
Абітурієнти частіше обирають тести з історії України та математики

За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Вадима Карандія, для участі в ЗНО було зареєстровано 241 000 абітурієнтів, що на 26 000 осіб менше, ніж 2016 року. Таку тенденцію він пояснює двома причинами – тим, що загальна кількість випускників шкіл стала меншою, і тим, що абітурієнтам, які з тих чи інших причин не поступили до вишів, було дозволено використовувати сертифікати за минулий рік.  

Що стосується вибору самих предметів, то найбільша кількість абітурієнтів – а це 239 545 осіб – складатиме тести з української мови та літератури. Він є обов’язковим, без нього неможливо як пройти державну підсумкову атестацію, так і вступити до вишу. Другим за популярністю предметом є історія України, а третім – математика. За словами Карандія, після того, як 2014 року запровадили обов’язкову ДПА у формі ЗНО з історії України чи математики, популярність першої зросла. Він припускає, що випускники вважають проходження тестів з історії простішим, ніж з математики.

Крім того, зростає популярність таких предметів, як біологія, іноземні мови, географія. Також було помічено, що на Західній Україні більше випускників надає перевагу тестам з історії України, а на Південні та Східній – з математики.  

Вже відомо, що перше тестування (українська мова та література) відбудеться 23 травня. Останніми будуть тести хімії, які перепадають на 16 червня.

Як повідомляла «Справжня варта», інформацію про місце та час проходження ЗНО Міносвіти тримало в таємниці до 28 квітня. Відповідна інформація оприлюднена на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Крім того, в мережі з’явилися фальшиві відповіді на тести. Як було підкреслено в УЦОЯО, їх придбати просто неможливо.

comments powered by HyperComments