Гриневич: варіанти відповідей на ЗНО, які пропонують зараз купити в Інтернеті – це шахрайство

Вівторок, 9 травня 2017, 15:16
Міністр знову порадила батькам не купувати для дітей фальшиві відповіді на ЗНО
Гриневич: варіанти відповідей на ЗНО, які пропонують зараз купити в Інтернеті – це шахрайство

«Відповідні органи повинні зосередити свої зусилля на тому, щоб припинити такі речі. А школярам хочу порадити – не витрачайте зайві гроші, краще готуйтеся до ЗНО», – заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час огляду нового кабінету біології в Івано-Франківську.

За її словами, якщо станеться виток інформації, це стане суттєвим викликом для системи ЗНО та держави загалом. Це означатиме, що повністю буде скасовано сесію, і навіть діти, що не мали відповідей і самотужки складали іспит, муситимуть його перескладати. Окрім того, це шалені бюджетні ресурси. 

Але, на думку міністра, це практично неможливо: до кінця ніхто не знає, який варіант та завдання використовуватимуться на іспиті,

Щодо минулорічного скандалу стосовного ймовірного втручання в систему з результатами ЗНО та можливої корекції цих результатів, Міністр наголосила, що рішення суду в цій справі ще немає. Тому й говорити достовірно про це як факт вона не має права. Однак, було пророблено багато роботи, щоб повністю убезпечити систему від втручань – починаючи від нового програмного забезпечення і закінчуючи протоколами.

Як раніше писала «Справжня Варта», відповіді на тести ЗНО в інтернеті фальшиві. Таке пояснення дали в Українському центрі оцінювання якості освіти, коментуя появу таких пропозицій в соцмережах.

За інформацією Центру, найбільш активно інформація про допомогу в успішному складанні тестів ЗНО за певну плату розповсюджується у соціальних мережах.

У зв’язку з цим в УЦОЯО повідомляють, що укладання тестів і друк тестових робіт здійснюються в умовах конфіденційності.

«Наполегливо радимо не користуватися послугами шахраїв, адже ви неодмінно будете ошукані», - йдеться у повідомленні.

comments powered by HyperComments