Черниш у Штаб-квартирі Світового банку презентував Платформу даних для моніторингу соціально-економічних наслідків конфлікту та переміщення в Східній Україні

Четвер, 11 травня 2017, 11:45
5-9 травня, на запрошення керівника глобальної практики Штаб-квартири Світового Банку Ніни Батт відбувся візит Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадима Черниша до Сполучених Штатів Америки.
Черниш у Штаб-квартирі Світового банку презентував Платформу даних для моніторингу соціально-економічних наслідків конфлікту та переміщення в Східній Україні

Міністр та члени делегації МТОТ у США взяли участь у заходах і консультаціях щодо зусиль та досвіду Уряду України в питанні розбудови миру, подолання наслідків внутрішнього переміщення, а також реалізації заходів з відновлення у зв’язку з конфліктом на сході України.

Представники Світового банку (СБ) у Вашингтоні презентували результати дослідження щодо соціально-економічного впливу внутрішнього переміщення в Україні, підготовленого за сприяння МТОТ. Вадим Черниш, спільно з представниками Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру (SIPRI) у Штаб-квартирі Світового банку, за участю понад півсотні осіб ключового персоналу СБ та послів було представлено он-лайн платформу заходів з відновлення у зв’язку з конфліктом на сході України.

В ході візиту також відбулися переговори з представниками Штаб-квартири Світового банку щодо початку роботи Цільового Фонду багатьох партнерів в Україні та інших програм, спрямованих на відновлення та розбудову миру.

Візит відбувся на запрошення Світового Банку в рамках Гранту Фонду Державотворення та розбудови миру «Conflict response and recovery pilot and capacity building».

Довідково: Меморандум про створення Цільового фонду багатьох партнерів було підписано у Києві в жовтні 2016 року між Урядом України, Представництвом ООН в Україні та Групою Світового банку. Фонд покликаний залучати кошти від міжнародних донорів для реалізації проектів, спрямованих на подолання соціально-економічної напруженості в регіонах України, викликаної переміщенням значної кількості осіб зі східних областей України, відновлення територій, що постраждали внаслідок збройного конфлікту, забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, створення умов для добровільного повернення таких осіб до покинутого місця проживання (реінтеграція) або інтеграція за новим місцем проживання в Україні. В основу діяльності фонду покладені принципи пріоритетності проектів та прозорості фінансування.

comments powered by HyperComments