Перший Міжнародний саміт GCS - 2017 розпочався в Києві: подробиці

Середа, 14 червня 2017, 11:27
У GCS - 2017 беруть участь провідні експерти та представники компаній в сфері кібербезпеки з США, Європи та Ізраїлю. Також до участі в саміті долучилися учасники та гості з понад 30 країн, серед яких представники міністерств та відомств, посли іноземних держав, представники міжнародних організацій, банківських та інвестиційних установ, експерти в оборонній галузі.
Перший Міжнародний саміт GCS - 2017 розпочався в Києві: подробиці

Про це повідомляє "Справжня Варта".

"Це унікальний захід, я гадаю, що він допоможе закласти підвалини співробітництва. Без цього ми не зможемо організувати наше електронне цифрове життя і захистити наш персональний простір, ми втратимо свободу і щастя самого життя. Як засновник цього самита, я гадаю, що він дасть відповідь на цілу низку запитань. Сподіваємося, що за кілька років цей захід буде найбільший у Східній Європі, а за 5 років – найбільший у Європі", - сказав на відкритті один з співорганізаторів Дмитро Шувал.

За словами заступника міністра економічного розвитку та торгівлі України Михайла Тітарчука, цей саміт – визначна подія у галузі кібернетичної безпеки.

"Це один з найцікавіших форумів у цій галузі в Європі. Він показує, що в Україні успішно реалізуються ініціативи, які стосуються боротьби з корупцією, державного сектора та прав людини… Україна - не тільки  динамічний участок роботи  для інформаційних технологій як аутсорсер. Президент, прем’єр-міністр України чітко заявляли, що ми маємо розвивати індустрію і те, як це важливо для економіки України", - сказав він.

За його словами, у контексті гібридної війни Україна – одна з перших країн, на яку поширилися кібератаки нового типу, про це свідчать прогнозовані шляхи кібератак та як результат – фінансові втрати, загроза безпеці в цілому.

"Скажімо, через атаку хакерів на сервер Державного казначейства та Міністерства фінансів України у 2016 році були витрачені 80 мільйонів гривень з резервного фонду. Організація нової системи кіберзахисту – пріоритетна задача України", - підкреслив Михайло Тітарчук. 

Саміт триватиме два дні. 

Загалом у роботі саміту візьмуть участь фахівці понад 140 вітчизняних та міжнародних організацій, установ та компаній.

Серед доповідачів саміту – відомі провідні світові спікери. Серед них Ентоні Блінкен, який обіймав посаду першого заступника Державного секретаря США та помічника Президента США Барака Обами (2015-2017), очолював Комітет заступників, Головний центр Адміністрації Президента США з розробки зовнішньої політики. Протягом першого терміну Президента Обами був радником з питань національної безпеки віце-президента Джозефа Байдена (2013-2015). Метт Олсен – співзасновник та президент компанії IronNet Cybersecurity, директор Національного центру по боротьбі з тероризмом (NCTC) (2011-2014) та інші. 

comments powered by HyperComments