У 2016 році на українських дорогах загинуло майже 3,5 тисячі людей

Четвер, 15 червня 2017, 15:07
Ще 33,5 тисячі було травмовано
У 2016 році на українських дорогах загинуло майже 3,5 тисячі людей

За даними Світового банку, збитки економіки від ДТП складають 1,5-2,5% ВВП України, а сукупні річні збитки становлять 4,5 мільярди доларів, - повідомляє «Справжня Варта»

Такі навів привів у виступі Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час засідання Уряду, яке відбулось 14 червня 2017 року.

У своєму виступі Володимир Омелян наголосив, що минулого і цього року Уряд, Міністерство інфраструктури, Укравтодор особливу увагу приділяють відновленню українських автошляхів: «Ми ремонтуємо не тільки траси міжнародного значення, дороги між містами і селами, а й інфраструктурно єднаємо Україну з ЄС, в тому числі, через розвиток прикордонної інфраструктури і ремонт під’їздних шляхів. Запуск Дорожнього фонду та децентралізація Укравтодору дозволять нам вже протягом п’яти років змінити стан автошляхів. Хочу підкреслити: Дорожній фонд розпочне роботу з 1 січня 2018 року».

За словами Міністра інфраструктури, покращення стану автошляхів не є запорукою зменшення смертності та травмування на дорогах: «Так, прийнято вважати, що погані дороги, відстутність розмітки, дорожніх знаків збільшує ризик аварій. Разом з тим, відремонтована дорога часто спонукає водія випробувати власні сили і сили транспортного засобу. Наслідком є перевищення швидкості, порушення правил дорожньго руху, травматизм і смерть". 

Кроки, які пропонує Укравтодор з метою зменшення аварійності на автошляхах: будівництво 500 кільцевих розв’язок замість нерегульованих перехресть, оновлення технічних стандартів для проектування та будівництва доріг, облаштування 1000 наземних пішоходних переходів (островки безпеки, освітлення, якісні дорожні знаки та розмітка), запровадження інтелектуальних транспортних систем, в тому числі, й автоматичного вагового контролю, впровадження безпечних перехресть, спорудження надземних та підземних пішоходних переходів, будівництво об’їздних доріг населених пунктів, інженерна ліквідація місць концентрації ДТП, заміна застарілих бар’єрних огороджень, інші аналогічні інфраструктурні заходи.

Як раніше писала «Справжня Варта», харків'янам обіцяють якісний ремонт доріг..

Сезон ремонту харківських доріг стартував активно і динамічно, в його межах заплановано відремонтувати низку об’єктів, які зараз знаходяться в незадовільному стані.

Також на ремонт доріг Облавтодор отримав в цьому році від області безпрецедентну суму - 650 млн гривень. Про це розповів керівник САД Харківської області Євген Зражевець.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments