Кияни в шоці: в столиці різко підвищили квартплату

П'ятниця, 16 червня 2017, 22:52
Судячи із відгуків у Фейсбуці, кияни «дуже вдячні міськадміністрації імені Віталія Кличка».
Кияни в шоці: в столиці різко підвищили квартплату

Столичні власті затвердили нові тарифи на утримання більш як восьми тисячам багатоквартирних будинків. Середній розмір тарифу – 6,43 грн за квадратний метр, повідомляє «Справжня варта».

Як інформує КМДА, розпорядження №668 від 6 червня 2017 року прийнято у зв’язку зі зверненням виконавців послуг з утримання будинків та прибудинкових територій. Вони також надали розрахункові матеріали за новими тарифами.

Правда, бонуси залишаються – 10-відсоткова знижка, коли встиг заплатити до 20 числа наступного за розрахунковим місяця.

У документі не вказується дата введення нових тарифів, але сказано категорично: розпорядження набуває чинності з дня публікації. Питання: публікації де саме? На паркані?..

Нові тарифи, якщо вірити КМДА, «дозволять подолати збитковість надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, поліпшити якість обслуговування населення та сприятиме економії бюджетних коштів завдяки відсутності необхідності у виділенні дотації з бюджету на покриття різниці в тарифах».

«Тож, спіть спокійно, жителі Б̶а̶г̶д̶а̶д̶а̶... Києва. Хіба що залишилося домовитися, коли виходити під стіни КМДА, аби дружнім хором висловити чиновникам, депутатам Київради та особисто голові КМДА подяку за постійну турботу про добробут», – діляться пропозиціями жителі соціальних мереж.

До речі, всього у столиці 11 тисяч багатоповерхових житлових будинків, а середній тариф для них наразі становить 3-5 грн.

Для порівняння: у Харкові наразі середній тариф складає 1-3 грн.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments