Методики LEGO інтегрують у початкову школу

Середа, 21 червня 2017, 09:03
Про наміри це зробити заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич
Методики LEGO інтегрують у початкову школу

За її словами, в МОН створять спеціальну робочу групу, куди увійдуть представники компанії, розробники нового стандарту, практики від початкової школи та інші фахівці, - повідомляє «Справжня Варта».

Такої домовленості було досягнуто під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з представниками ТОВ «ЛЕГО Україна» та ТОВ «ПРОЛЕГО».

«Ми зараз готуємо нове освітнє середовище в початковій школі, і робоча група якраз зможе визначити, чи можна буде там застосовувати розробки LEGO, як вони впишуться в цей процес. Крім того, для нас дуже важливе навчання вчителів, тому що будь-які нові методики та обладнання без відповідної підготовки педагогів не працюють. Ми повинні зрозуміти, що саме хочемо інтегрувати в НУШ і апробувати це на 100 пілотних школах, зокрема, стосовно підготовки вчителів – як і коли вони мають використовувати нові методики, працювати з дітьми з цим обладнанням», – пояснила Лілія Гриневич.

Робоча група розгляне два можливих рівні інтеграції методик LEGO в початковій школі: включення їх в обов’язкову програму або ж використання в позакласній роботі.

«Насправді, ми могли б запропонувати включити наші методики на обох рівнях. Адже, наприклад, для 1-2-го класу ми маємо проект з математики і робототехніки, розрахований на одну годину на тиждень. Це може бути і інтегрована програма, коли за допомогою LEGO вивчатимуть певні теми. А для позакласної роботи можна розглядати проектну роботу у межах First LEGO League, бо вона не завжди регламентована часом і там багато різних видів діяльності. Так само є курс для 3-4 класу «Наука і технології», а також «Робототехніка» для 5-11-х», – запропонувала Оксана Стоєцька, директор компанії «Пролего», що спеціалізується на адаптації та впровадженню навчальних програм з LEGO Education.

Як раніше писала «Справжня Варта», Українська академія лідерства провела у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна форум для школярів.

У ньому взяли участь школярі старших класів. Мета заходу  – показати активній молоді прикладні моделі відповідального лідерства в різних сферах суспільного розвитку на прикладі особистого досвіду провідних діячів України. Спікерами форуму виступили керівник Української академії лідерства Роман Тичківській, віце-президент організації Youth of the European People's Party Інна Корсун, віце-президент Харківського офісу Європейської бізнес асоціації Сергій Політучий та інші відомі в своїх сферах діяльності харків'яни, в тому числі журналісти, благодійники, громадські діячі. Організатори зазначили, що програму спеціально підготували з «дорослими» питаннями, щоб дати дітям більше інформації для роздумів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments