Майно Приватбанку заарештовано, але його стабільності нічого не загрожує - влада

Вівторок, 4 липня 2017, 11:03
Відразу декілька правоохоронних установ розслідують факти виведення грошей з Привату перед його націоналізацією
Майно Приватбанку заарештовано, але його стабільності нічого не загрожує - влада

Про можливість відкриття кримінальних справ по цьому банку заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, - повідомляє «Справжня Варта»

За його словами, Генеральна прокуратура, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують кілька справ, пов'язаних із Приватбанком.

"Після звернення глави правління банку Олександра Шлапака про вчинений злочин було накладено арешти на ліквідне майно Приватбанку і пов'язаних з ним структур - понад 700 об'єктів нерухомості ТОВ Пріватофіс ", - сказав Луценко.

За його словами, ГПУ протягом останніх тижнів активно допитує членів кредитного комітету Приватбанку.

"Готуються підозри. Також ГПУ вивчає документи і допитує ряд працівників Нацбанку, які повинні були контролювати процеси в Приватбанку", - додав Луценко, - передає видання Економічна правда..

У той же Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. заявив, що «Приватбанк» - це системний банк, який має десятки мільйонів вкладників і працює стабільно".

Коментуючи ситуацію навколо «Приватбанку», в тому числі в частині рішень про докапіталізаціюбанку та реструктуризацію боргів попередніх власників, Глава Уряду підкреслив, що всі питання треба вирішувати «виключно в юридичній площині».

«Стабільності «Приватбанку» нічого не загрожує, він абсолютно стабільний. Банк має менеджмент, є Наглядова рада, найняті юристи й аудитори. Вони працюють над тим, аби захистити інтереси держави», - сказав Володимир Гройсман.

Також Міністерство фінансів прийняло рішення про збільшення розміру статутного капіталу Приватбанку шляхом приватного розміщення додаткових акцій існуючої номінальної вартості за рахунок додаткові внесків на суму 38,565 млрд гривень.

Як раніше писала «Справжня Варта», Україна стала власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк".Юрілична підстава - рішення Кабінету Міністрів України, прийняте на засіданні 18 грудня увечорі.

Також понад млрд. доларів США надійшли кредитами від Приватбанку до харківських фірм. У період з середини 2015 року з середину 2016 року Приватбанк виділив понад 1 млрд доларів США на кредити фірмам, які належать семи топ-менеджерам і двом підлеглим його власника Ігоря Коломойського.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments