Українську армію переводять на "натовські продукти" харчування/ Відео

Вівторок, 29 серпня 2017, 13:06
Завершити перехід Міноборони планує в 2019 році
Українську армію переводять на "натовські продукти" харчування/ Відео

Що ж стосується самого переходу, то розмови про це йдуть з 2015 року, - повідомляє «Справжня Варта»

Під переходом мається на увазі зміна продуктів харчування відповідно до каталогу армій країн НАТО, зміна системи формування меню, включення в нього більшого вибору страв, закупівля і приготування їжі безпосередньо самими військовими.

Як було заявлено під час брифінгу у Мінобороні, до кінця поточного року 22 військові частини української армії перейдуть на нову систему харчування з 1 вересня на нову систему перейдуть Національна академія Сухопутних військ ім.гетмана Петра Сагайдачного і ще три військові частини. Закінчити перехід заплановано у 2019 році.

Що саме будуть їсти наші армійці, можна побачити на відео.

Як раніше писала «Справжня Варта», їжу готуватимуть військові кухарі. Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак вважає це найкращим варіантом організації харчування військовослужбовців.

За словами міністра, вибирати їжу можна буде за каталогом із понад 350 продуктів, що в десятки разів більше, ніж було за старої системи.

Заплановано, що до кінця 2017 року близько 20 % військових частин Збройних Сил України перейдуть на нову систему харчування. Зокрема, на таку систему повністю перейшла Західна військово-морська база ВМС ЗС України.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments