Президент підтримує створення в Україні Автокефальної Церкви

Четвер, 7 вересня 2017, 17:04
Проте Московську церков в Україні також не заборонять
Президент підтримує створення в Україні Автокефальної Церкви

Про це Президент України Петро Порошенко повідомив у своєму традиційному Посланні до Верховної Ради, - повідомляє «Справжня Варта»

Порошенко повідомив депутатів, що він особисто надіслав Патріархові Варфоломію листа з проханням допомогти в утвердженні незалежної Української Церкви.

В той же час Гарант Конституції зауважив, що це не означатиме, що в Україні буде державна Церква або заборона на функціонування інших православних конфесій.

Він також пообіцяв, що в Україні і надалі діятиме свобода віросповідання, і ніхто нікого не змушуватиме до переходу та вибору на користь нової інституції.

Порошенко;  "Очікуване нами визнання української автокефалії Вселенським Патріархом, наголошую, жодним чином не означатиме ані появи державної церкви, ані заборони на діяльність в Україні інших православних конфесій. Але ніхто не має права позбавити українців права на власну церкву. Кожен громадянин України сам і лише сам обирав, обирає і обиратиме віру і церкву.

Українська держава відділена від церкви, але вона не може пасивно споглядати, як інші держави і інші державні органи використовують залежні від них церковні інституції для досягнення своїх геополітичних цілей".

Як раніше писала «Справжня Варта», Хресна хода пройшла вулицями Харкова/ Фоторепортаж.

Православні віддали шану пам'яті святого рівноапостольного великого князя Володимира та річниці хрещення Київської Русі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments