Українцям сподобалося інформувати владу про нелегальні сміттєзвалища

Вівторок, 12 вересня 2017, 18:05
Новий сервіс для скарг Мінекології користується популярністю серед громадян
Українцям сподобалося інформувати владу про нелегальні сміттєзвалища

За словами міністра екології Остапа Семерака, починаючи з вересня 2016 року, на інтерактивну Екомапу сміттєзвалищ надійшло понад 1500 повідомлень про виявлені місця скупчення відходів, - повідомляє «Справжня Варта».

Він зазначив, що більшість повідомлень стосувалася стихійних сміттєзвалищ. 

"Тільки за цей рік під нашим контролем органи місцевого самоврядування ліквідували близько 40% таких сміттєзвалищ", - зазначив Міністр.

Найбільше сміттєзвалищ було ліквідовано органами місцевого самоврядування у Київській, Харківській, Миколаївській та Черкаській областях.

Найменше повідомлень про виявлені сміттєзвалища надійшло із Івано-Франківської, Рівненської та Чернівецької областей.

З моменту запуску інтерактивної мапи надійшло також 16 звернень про виявлені стихійні сміттєзвалища на території Донецької області і лише 3 звернення із Луганської області. На Донеччині ліквідовано 10 із 16 виявлених сміттєзвалищ і повістю ліквідовані сміттєзвалища, заявлені користувачами на Луганщині.

Водночас Остап Семерак, посилаючись на показники інтерактивної мапи за кілька останніх місяців, наголосив, що органи місцевого самоврядування поступово знижують темпи з ліквідації сміттєзвалищ.

«Можливо, це сезонне явище. Проте маю надію, що восени на місцях  закипить робота із ліквідації сміттєзвалищ. Закликаю українців активніше користуватися нашим сервісом та скачувати мобільні додатки, за допомогою яких можна оперативно надсилати фото до Мінприроди, не зважаючи на те, чи ви постійно мешкаєте у цій області, чи просто подорожуєте. Кожне ваша звернення може зробити на один смітник менше в Україні. Разом ми набагато швидше очистимо нашу країну», - зазначив Міністр.

Як раніше писала «Справжня Варта», з нового року харків'яни отримають можливість тіснішого спілкування з чиновниками, ніж зараз.

Для цього з 2018 року буде відкрито сайт і мобільний додаток «Активний харків'янин».

За словами директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексія Чубарова,  харків'яни будуть знати про всі міські заходи. Також городяни зможуть голосувати онлайн і вибирати, що або кого хотіли б побачити в місті. Наприклад, на День міста можна буде провести голосування щодо можливих заходів або музичних груп, яких харків'яни хотіли б послухати на свято. Це стосується і інших міських подій. Мета проекту - знайти можливість почути думку всіх харків'ян і залучити жителів у життя міста.

Також через сайт і додаток можна буде подавати петиції і фотожалоби. 

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments