Мерів притягуватимуть до кримінальної відповідальності за відсутність тепла

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 15:06
У випадках безвідповідальності та саботажу матеріали направлятимуть до Генпрокуратури
Мерів притягуватимуть до кримінальної відповідальності за відсутність тепла

Таку обіцянку надав під час селекторної наради  щодо опалювального сезону Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, - повідомляє «Справжня Варта».

Зубко: «Стаття 367 Кримінального кодексу України, частина 1 і частина 2, яка передбачає ув’язнення до 5 років за неналежне виконання своїх обов’язків, або невиконання обов’язків, яке призвели до значних наслідків. Тому, я прошу всіх схаменутися і перестати перекладати свою управлінську неспроможність на центральні органи влади або ОДА».

Мотивація.

Зубко: «Місцеве самоврядування зобов’язане відповідно до чинного законодавства сумлінно виконувати обов’язки перед своїми громадянами, які їх обирали і, які їм обіцяли надавати якісні послуги. В першу чергу, це ЗУ «Про органи місцевого самоврядування», стаття 30, яка зобов’язує місцеву владу здійснювати управління комунальними підприємствами. А це – вчасний запуск і вчасна подача тепла до домівок наших українців. Також, це ЗУ «Про теплопостачання», стаття 19».

Геннадій Зубко в черговий раз підкреслив, що місцеві адміністрації здійснюють державний контроль, а управління, згідно законодавства і, маючи можливості і повноваження, здійснюють органи місцевого самоврядування.

Як раніше писала «Справжня Варта», встановлення лічильника тепла на багатоквартирний будинок може окупитися вже за перший опалювальний сезон.

Крім того, суттєво зекономити довзволять і програми "теплих кредитів".

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments