Сільській медицині в Україні – бути, - Порошенко

Четвер, 28 грудня 2017, 16:20
Президент підписав Закон «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», який передбачає встановлення засад регулювання та основних напрямів розвитку охорони здоров’я в сільській місцевості.
Сільській медицині в Україні – бути, - Порошенко

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Закон «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» розширює повноваження органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення підвищення рівня медичного обслуговування у сільській місцевості.

Зокрема, для наближення якісного медичного обслуговування населення передбачено: укомплектування закладів охорони здоров’я необхідним обладнанням і стартовим набором ліків для надання первинної медичної допомоги; розвиток матеріально-технічної бази для медичного обслуговування; впровадження сучасних технологій з медичного обслуговування, зокрема - з використанням телемедицини для здійснення фахового консультування лікарем за місцем проживання людини.

Також передбачено низку заходів, спрямованих на забезпечення підготовки та залучення кваліфікованих медичних працівників, зокрема, шляхом забезпечення їх житлом, службовим транспортом, можливостями для підвищення кваліфікації, створенням сприятливих умов праці.

«Це мій проект - проект, який дав надію сільській медицині. Сільській медицині в Україні – бути», - сказав Президент.

Як раніше повідомляла "Справжня Варта", у межах упровадження системи реформ сільської медицини в Харківській області заплановано відкрити більше 50 лікарських амбулаторій. За словами Богдана Федака, головного лікаря Обласної клінічної лікарні, в таких закладах мешканці сіл зможуть отримати таку ж саму лікарську допомогу, за якою вони раніше були вимушені звертатися до районних центрів.

На сьогоднішній день в області працює 496 фельдшерсько-акушерських пунктів та 335 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. А цього року за рішенням місцевої ОТГ був створений Чкалівській центр родинної медико-санітарної допомоги.

comments powered by HyperComments