Аркадій Бабченко – живий/ВІДЕО

Середа, 30 травня 2018, 18:42
Журналіст Аркадій Бабченко виявився живим.
Аркадій Бабченко – живий/ВІДЕО

Вбивство російського журналіста замовили російські спецслужби.

Про це на брифінгу в Києві повідомив глава СБУ Василь Грицак.

«Я міг би принести співчуття родині Аркадія Бабченко, але не буду цього робити. Навпаки, сьогодні я привітаю Аркадія з третім днем ​​народження і запрошую його в зал», – зазначив глава СБУ і визнав, що відбулася інсценізація злочину.

Аркадій Бабченко прийшов на брифінг в супроводі генпрокурора Юрія Луценка. Журналіст подякував спецслужбі за хитро розіграну комбінацію, яка допомогла затримати злочинців. Він розповів, що був притягнутий до спецоперації по запобіганню терактів російських спецслужб на території України за місяць до свого «вбивства».

За інформацією глави СБУ, вбивство російського журналіста замовили російські спецслужби. Він також додав, що замовника злочину вже затримали. Ним виявився громадянин України Г.

Аркадій Бабченко розповів, як здогадався, що його «замовили» російські спецслужби.

«Люди сказали, що є на тебе замовлення, показали документи мої, мої паспортні дані, мою фотографію, яка є лише в моєму паспорті, я її робив коли отримував паспорт. Це фото є лише в моєму паспорті і лише в паспортному столі. Стало зрозуміло, що інформація йде з Росії, з державних служб, бо добути цю інформацію могли лише спецслужби, – розповів журналіст на брифінгу. – Мені запропонували взяти участь в цій спецоперації, інших варіантів немає. Або працюємо, або працюємо. Хлопці працювали як буйволи. Звідти, з того боку, давили дуже сильно. На виконання замовлення дали три тижні».

За версією слідства російські спецслужби через посередника в Україні замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка колишньому учаснику АТО.

Були попереджені інші, більш масштабні теракти, які готувалися. «І тому те, що говорили тиждень тому в Росії, що в Києві якийсь ІДІЛ готує теракти перед Лігою Чемпіонів, мабуть, це повинен був бути я», – додав Бабченко.

Президент України Петро Порошенко привітав новину про те, що Аркадій Бабченко живий і доручив надати родині російського опозиційниого журналіста цілодобову охорону.

«Вітаю Службу Безпеки України з блискучою операцією зі збереження життя російському журналістові Аркадію Бабченку. Українські правоохоронні органи з кожним днем стають сильнішими у протидії російській агресії та всім проявам гібридної війни в Україні, – написав Петро Порошенко  у своєму Facebook.

Окрім того, український президент вважає, що Росія не припинить свої ворожі дії, тому сам журналіст та його сім'я мають перебувати у безпеці.

«Навряд чи Москва заспокоїться – доручив надати Аркадієві та його родині цілодобову охорону», – повідомив Петро Порошенко.

Нагадаємо, інформація про вбивство Бабченка з'явилась ввечері 29 травня. На порозі квартири Бабченка невідомий вистрелив у журналіста трьома пострілами у спину.

comments powered by HyperComments