Отримання Томосу можна порівняти з Актом проголошення незалежності України - Митрополит Епіфаній

Понеділок, 6 січня 2020, 17:29
Отримання Україною Томосу є важливим тому, що багатосотлітні прагнення церковної незалежності – це не просто слова, а доведений історичний факт, який нарешті отримав всеправославне і світове визнання.
Отримання Томосу можна порівняти з Актом проголошення незалежності України - Митрополит Епіфаній

Про це написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній
«Значимість та масштабність цієї події мають зрозуміти всі наші сучасники, а ми з вами, у свою чергу, є не просто учасниками, ми є співтворцями новітньої епохи в історії нашої Церкви, про яку мріяли і молили Бога багато поколінь українців», - написав він.

За словами Епіфанія, отримання Томосу можна порівняти з Актом проголошення незалежності України. 

«За цей рік відбулося багато подій, всім нам довелося пройти через різні випробування, однак сьогодні бачимо, що з Божою допомогою і в поєднанні зусиль усі разом ми досягли багатьох добрих плодів. Помісна Українська Православна Церква зростає і зміцнюється, підтверджуючи свою зрілість. Ми радіємо рішенню інших Помісних Церков мати з Православною Церквою України Євхаристійне єднання та канонічне спілкування, приймаючи її як свою Церкву-Сестру. Впевнено зростає і наша велика церковна родина: збільшується кількість громад та парафій, будуються й освячуються нові храми, ми з любов’ю зустрічаємо кожного вірянина, який приходить до нашої Церкви», - написав він.

comments powered by HyperComments