На Прикарпаття евакуювали 26 дітей з Харкова

Понеділок, 28 березня 2022, 18:03
На Прикарпаття щоденно прибувають переселенці із зони бойових дій. Від початку війни на Івано-Франківщині прихистили майже 110 тисяч переселенців з інших областей України.
На Прикарпаття евакуювали 26 дітей з Харкова

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко розповіла:

«Сьогодні ми прийняли 26 дітей із закладу цілодобового перебування міста Харкова, які подолали довгу та складну дорогу протяжністю понад 1000 км. Діти – це наше майбутнє, тож мають бути у безпеці. Вони будуть проживати в одному із санаторних закладів мальовничого Прикарпаття. Усі забезпечуватимуться якісним харчуванням, одягом, взуттям, належним доглядом та піклуванням. Також юні переселенці активно залучатимуться й до навчального процесу».

За словами Людмили Сірко, прикарпатські медичні працівники, вихователі, психологи та волонтери, які з ними працюватимуть, надзвичайно доброзичливо їх зустріли. Для цих діток розроблені цікаві відпочинкові заходи, оскільки вони повинні забути про жахи війни та продовжувати своє щасливе дитинство.

«Ми організовуємо розміщення переселенців, зокрема і дітей з інших регіонів України. Потреба у допомозі саме цій категорії є одним з найважливіших завдань обласної військової адміністрації сьогодні», – наголосила Людмила Сірко.

comments powered by HyperComments