Медична евакуація: понад сто пацієнтів з Харківщини отримали медичну допомогу у Львові

Понеділок, 1 серпня 2022, 12:20
За час повномасштабного вторгнення з Харківської області евакуювалися 160 пацієнтів.
Медична евакуація: понад сто пацієнтів з Харківщини отримали медичну допомогу у Львові

За даними Департаменту охорони здоров’я ХОВА, до Львівщини було перевезено 101 особу. А інші 59 хворих відправилися на лікування до країн ЄС, а саме: до Німеччини, Польщі, Італії, Франції та Іспанії. До речі, з них 11 пацієнтів - діти.

«Направленням пацієнтів займаються фахівці провідних обласних, міських медичних закладів та спеціалісти БФ «Лікарі без кордонів – Бельгія» (Medecins sans frontieres, MSF). До закордонних клінік транспортуються насамперед діти та дорослі зі складними мінно-вибуховими пораненнями та опіковими травмами, діти з онкологічною патологією, а також люди із захворюваннями, які потребують комплексного спеціалізованого лікування», - зазначають в обласній військовій адміністрації.

Міністерство охорони здоров’я підготувало спеціальну програму,  покликану допомогти важкохворим українцям або тим, хто постраждав внаслідок війни, відправитися на лікування за кордон з метою отримання високоспеціалізованої медичної допомоги.

«Якщо ви вважаєте, що ви чи рідна вам людина потребує медичної евакуації, звертайтеся, перш за все, до сімейних лікарів. Проте для ширшого доступу МОЗ запроваджує і додатковий  шлях подати заявку на евакуацію. Адже через воєнні дії багато людей не завжди мають зв’язок із сімейним лікарем. Важкохворі українці або ж ті, хто отримав травми внаслідок війни, можуть самостійно подати попередню заявку на Програму медичної евакуації», - заявили у Міністерстві охорони здоров’я України.

 

comments powered by HyperComments