Скільки коштують зелені насадження для мешканців міста?

Понеділок, 10 січня 2011, 12:07
Американська Лісова Служба провела цікаву роботу з матеріальної оцінки екологічних послуг тих дерев, які ростуть у межах міста. Найпростіші розрахунки були проведені в Чікаго, Сакраменто і Портленді.
Скільки коштують зелені насадження для мешканців міста?

У кожному місті оцінювали різні функції зелених насаджень. Таким чином було підраховано, що в Чікаго росте 3,6 мільйонів дерев, які щорічно з’єднують 890 тонн забруднюючих речовин і зберігають для міського бюджету 6,4 млн. дол.

У Сакраменто дерева, які ростуть з південної і західної сторін будинків, у літній період зменшують витрати електроенергії на охолодження, а взимку – на опалення. Таким чином, кожен будинок заощаджує щонайменше 25 дол. за місяць.

У Портланді ринкова вартість будинків, біля яких ростуть дерева, в середньому на 8870 доларів вища ніж у тих будинків, біля яких немає озеленення. Крім того, будинки із зеленими насадженнями продаються на два дні швидше.  

Дерева та кущі, які ростуть на відстані 300 метрів уподовж тротуарів та в невеликих парках, додають до ринкової вартості кожного будинку щонайменше 12 828 дол. Виходячи з таких правил, насаджувати дерева біля свого будинку є вигідною справою, оскільки такі витрати стають прямими інвестиціями в нерухомість.

В цілому, «праця» 3,8 мільярдів міських дерев США оцінюється у 18 млрд. дол.

 

comments powered by HyperComments