МВС Грузії повідомляє про викриття теракту на замовлення спецслужб Росії

Понеділок, 4 квітня 2011, 09:22
У Грузії затримали трьох людей, які, за повідомленням Міністерства внутрішніх справ, готувалися влаштувати вибухи біля кількох адміністративних будівель у Кутаїсі, другому за величиною місті республіки.
МВС Грузії повідомляє про викриття теракту на замовлення спецслужб Росії

У повідомленні мовиться, що затримані визнали, що отримали вибухівку і завдання влаштувати вибухи від офіцера Федеральної служби безпеки Росії, який працює оперуповноваженим в одній із російських військових частин на території самопроголошеної Абхазії, – передає «Радіо Свобода».

Двоє вихідців із Абхазії мали підірвати в Кутаїсі будинок місцевої адміністрації, будинок органів правосуддя і офіс однієї з опозиційних партій, але поліція встигла перешкодити вибухам. Третій затриманий, із території власне Грузії, допомагав першим двом доставити вибухівку через фактичний кордон із окупованого Росією абхазького регіону, – мовиться в повідомленні.

За цим фактом порушена кримінальна справа за статтею про підготовку терористичного акту.

Минулого року в Грузії вже сталася низка терактів із вибухами. Тоді, за повідомленнями, змовники теж отримували гроші, вибухівку і завдання здійснити теракт від працівників російських спецслужб.

comments powered by HyperComments