У комуністичній Кореї розстріляли міністра шляхів сполучення та екс-міністра фінансів

Понеділок, 4 квітня 2011, 10:15
У Корейській Народній Демократичній Республіці (КНДР) за звинуваченням у шпигунстві і шкідництві страчені колишній міністр шляхів сполучення Кім Ен Сам і екс-міністр фінансів Мун Або Бон.
У комуністичній Кореї розстріляли міністра шляхів сполучення та екс-міністра фінансів

Про це повідомила сеульська газета Chosun Ilbo з посиланням на північнокорейське джерело. За цими даними, колишнього міністра шляхів сполучення, який обіймав цей пост у 1998-2008 роках, стратили у зв`язку зі справою про вибух на одній із залізничних станцій у квітні 2004 року. Це було розцінено як диверсія щодо спецпотягу лідера КНДР Кім Чен Іра, який повертався тоді з Китаю.

Міністра звинуватили у зв`язку з цим в просочуванні секретної інформації. Маршрути і розклад поїздок лідера КНДР відомі тільки його персональній охороні і секретарям, а також главі відомства шляхів сполучення.

Колишній міністр фінансів, у свою чергу, був страчений у зв`язку з провалом грошової реформи в грудні 2009 року. Вона викликала велике незадоволення населення, привела до зростання цін і загострення товарного дефіциту.

Раніше, як повідомляли в Сеулі, у цій же справі в квітні минулого року був розстріляний глава Планово-фінансового відділу ЦК Трудової партії Кореї Пак Нам Гі.

comments powered by HyperComments