«Гуманітад»: Ми стежимо за кожним словом та діями судді Кірєєва

Четвер, 21 липня 2011, 11:30
На знак міжнародної підтримки Юлії Тимошенко організація "Гуманітад" висловила президенту України Віктору Януковичу та судді Родіону Кірєєву занепокоєння з приводу порушення прав людини, викривлення демократичного процесу і недотримання принципу верховенства права.
«Гуманітад»: Ми стежимо за кожним словом та діями судді Кірєєва

 

Як повідомила прес-служба БЮТ, під відповідним листом підписався президент "Гуманітаду" Саша Адамс Стоун.

"Очолювана мною організація, яка найактивніше відстоює ініціативу ООН "Цілі розвитку тисячоліття", та десятки інших неурядових організацій ООН глибоко занепокоєні питаннями тиску на демократичні процеси, права людини, громадянські свободи і систему правосуддя", - зауважив Стоун у листі.

"Ті з нас, хто в рамках міжнародного співтовариства уважно стежить за "судовим процесом" над Юлією Тимошенко дуже серйозно стурбовані подіями, більше схожими на переслідування, а не на  законний судовий процес", - сказав представник "Гуманітаду".

На його переконання, пред'явлені Тимошенко звинувачення є сфабрикованими.

"Те, як українська судова система розглядає цю справу, виглядає сумнівно. Це не можна назвати правосуддям. Це викликає серйозне занепокоєння у  міжнародної спільноти. На цей час ми з міжнародною групою експертів з права та незалежних прокурорів уважно спостерігаємо за кожним словом та діями судді Родіона Кірєєва", - додав Стоун.

Він вважає, що підсудна Тимошенко поводиться "гідно та стримано, попри ставлення до неї, яке явно виходить за межі законного процесу".

"Ми закликаємо представників влади та судової системи в Україні проявити мудрість та тактовність у питаннях втілення норм законів, до яких прикута увага світової спільноти", - резюмував президент "Гуманітаду".

Слід зазначити, що Cаша Адамс Стоун є засновником та президентом міжнародної неурядової організації "Humanitad", яка заохочує міжрелігійну та міжкультурну терпимість і братерство між усіма народами та конфесіями.

comments powered by HyperComments