Спецслужби чотирьох країн Європи викрили міжнародну злочинну групу

Вівторок, 20 вересня 2011, 13:26
В’єтнамсько-українська мафія майже щодня вносила на рахунок одного з польських банків по кілька мільйонів злотих, загальна сума досягла півтора мільярда злотих.
Спецслужби чотирьох країн Європи  викрили міжнародну злочинну групу

Видання «Rzeczpospolita» описує деталі операції Агентства внутрішньої безпеки Польщі. 1 вересня, одночасно у чотирьох державах: Польщі, Україні, Литві та в Чехії, затримано 28 членів міжнародної злочинної групи, яка займалася імпортом, зокрема до Польщі, одягу і побутової та електронної техніки. 

Злочинці фальшували товарні чеки, через що не оплачували мита у відповідному розмірі. Доходи від злочинної діяльності витікали з Польщі за кордон двома шляхами, – пише польське видання. Готівку часто перевозили кур’єри – громадяни України. Частину грошей перевозили потягом Варшава–Київ, іншу частину готівки транспортували в Україну легковими автомобілями.

Передача готівки відбувалася по декілька разів на тиждень. А кожен з кур’єрів перевозив по декілька тисяч доларів. Загалом, таким шляхом з Польщі в Україну вивозили протягом місяця близько 30-40 мільйонів доларів, – повідомляє «Rzeczpospolita». Лідером групи був заможний в’єтнамець, який проживає в Києві. Він – власник численних резиденцій і апартаментів в Україні. Часто приїжджав до Польщі і Чехії, де контролював діяльність групи. У Польщі він поводився непомітно, їздив старими машинами і не демонстрував свого багатства, – пояснює у газеті офіцер Агентства внутрішньої безпеки.

Під час міжнародної операції 1 вересня в Україні в’єтнамця затримала Служба безпеки України, – повідомляє польське видання.

comments powered by HyperComments