Спроба зареєструвати герб СРСР як товарний знак не вдалася. Європейський суд визнав серп і молот аморальними

Середа, 21 вересня 2011, 07:12
Вищий суд Європейського союзу підтримав рішення служби Євросоюзу з товарних знаків і заборонив фірмі Couture Tech реєструвати герб Радянського Союзу як товарний знак. Раніше ця фірма, пов'язана з однією з російських компаній, спробувала зареєструвати радянський герб як свою інтелектуальну власність.
Спроба зареєструвати герб СРСР як товарний знак не вдалася. Європейський суд визнав серп і молот аморальними

Згідно постанови суду, серп і молот  "протистоять принципам публічної політики та загальним нормам моралі", тому через це не можуть перебувати під охороною європейського авторського права.

У постанові суду окремо зазначено, що в деяких країнах Європи серп і молот перебувають поза законом. Так, у законодавстві Угорщини герб СРСР прямо названий "символом  деспотизму" і заборонений для використання в публічній політиці. Крім Угорщини, серп і молот оголошені поза законом в Латвії та Чеській Республіці.

Угорське законодавство щодо символів колишнього СРСР було створено на початку 90-х років ХХ століття. Попри те, що перехід від комунізму до капіталізму в Угорщини відбувся безкровно, нова влада достатньо жорстко повелась з символами радянського минулого. В органах влади була проведена обмежена люстрація, з вулиць міст та сіл зникли найбільш одіозні комуністичні пам'ятники, а у законодавстві країни з'явились спеціальні акти про статус символів угорського соціалістичного режиму та СРСР.

comments powered by HyperComments